Select Page

Expositie blijkt een explositie

Expositie blijkt een explositie

Op dit moment loopt in ’t Werkhuys in Borgerhout de expositie van tekenaar en schilder Koen Huybreghts. Het is een explosie van schilderijen en grafisch werk.

Koen Huybreghts stelt voor de eerste keer tentoon in ’t Werkhuys. Als je de zaal waarin de werken worden getoond, binnentreedt, wordt je overvallen door de hoeveelheid van kunstwerken, ruim 300 in aantal, gemaakt met verschillende grafische technieken. “Dat klopt” vertelt de kunstenaar: “een wit blad is voor mij een uitnodiging, ik moet er iets mee doen. Ik bezit een koffer vol technieken. En dan begin ik te creëren. Soms maak ik meerdere werken met een zelfde techniek tot het verhaal is geschreven en daarna verander ik en maak ik totaal iets anders.” Huybreghts wijst naar een aantal tekeningen: “Die heb ik gemaakt met grafietpoeder op een blad. Ik maakte er met mijn vinger figuren in en merkte dat ik er diepte in kreeg.”

De werken weerspiegelen het gemoed van de kunstenaar. Huybreghts: “De ene keer voel ik me melancholisch, de andere keer eerder gelukkig,… En dat wordt dan uitgedrukt in de tekening of schilderij.” Alhoewel hij al zijn leven lang tekent, is het tempo verhoogt tijdens de coronacrisis. Huybreghts: “Ik heb dan 100 dagen na elkaar een werk gemaakt.” Toen Koen Huybreghts wat later in een burn-out belandde, was tekenen het enige dat hem recht hield. “Tekenen en schilderen was een introspectie voor mij.” besluit hij.

De tentoonstelling ‘about who? About peopel!’ is te bezoeken

  • Maandag 14 oktober van 15u tot 19u.
  • Dinsdag 15 oktober van 15u tot 19u.
  • Woensdag 16 oktober van 15u tot 19u.
  • Vrijdag 18 oktober van 15u. tot 22u.

’t Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout (koepelzaal, achteraan). De kunstenaar is aanwezig.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
08:0618:48 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 16km/h SE
Humidity: 75%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 2

(advertenties)