Select Page

Tramkeerlus heeft geen democratische meerderheid meer

Tramkeerlus heeft geen democratische meerderheid meer

Met de lokale verkiezingen voor de deur polste actiegroep ‘Het juiste spoor’ naar de standpunten van de politieke partijen over de aanleg van een nieuwe tramkeerlus ter hoogte van de Sint-Jozefkerk aan de Boekenberglei in Deurne Zuid.

Actiegroep Het juiste spoor bestrijdt de aanleg van een tramkeerlus Gitschotellei-Drakenhoflaan-Boekenberglei-Cruyslei omdat die naar eigen zeggen duur en overbodig is. De actiegroep voelt zich gesteund door Treintrambus en Zorro (ZuidOostRand RouteOverleg, een initiatief van Ringland) die een noord-zuidverbinding voorstellen zonder keerlus, bijvoorbeeld langs de Ruggeveldlaan.

Het juiste spoor vroeg ook alle partijen naar hun standpunt over de keerlus. Volgens de actiegroep is er geen democratische meerderheid meer om de keerlus aan te leggen.

  • Tegen de keerlus zijn: CD&V, Groen, PVDA, V.B. en Vooruit.
  • Voor de keerlus zijn: N-VA.
  • Daar tussenin zit O-VLD die voor de keerlus zijn indien nodig voor de noord-zuidverbinding.

Het Juiste Spoor ging daarnaast in de verschillende partijprogramma’s op zoek naar standpunten die direct verband hielden met het tramkeerlusdossier. De actiegroep vond het opvallend om te lezen dat de keerlus enkel nog expliciet verdedigd wordt in het partijprogramma van N-VA Borgerhout. Ondanks dat er geen democratische meerderheid is voor de aanleg van deze keerlus, verwacht Het juiste spoor dat de gele borden van de ‘bekendmaking openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning’ na de verkiezingen snel zullen terugkomen.

De standpunten kan je nalezen op: www.juistespoor.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Rain
07:5519:03 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 92%
Pressure: 984.76mbar
UV index: 0

(advertenties)