Select Page

De gezelligste markt in ’t schoonste park

De gezelligste markt in ’t schoonste park

Op zondag 6 oktober is het de 23e editie van Ecodroom, de gezelligste markt in het prachtige Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne. Van 13 tot 18 uur ontdek je er hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen, terwijl je geniet van een bruisend programma voor jong en oud.

  • Langs de Parkdreef staan wel 100 standhouders met duurzame en lokale producten en leer je meer over ecologisch leven. In de galerij van Kasteel Rivierenhof tonen kunstenaars hoe ze gerecycleerd materiaal omtoveren tot gebruiksvoorwerpen. Een overzicht van de standhouders vind je op provincieantwerpen.be/ecodroom .
  • Er is een ruim aanbod van ecologische lekkernijen: vegan panini’s, burgers, wraps, ambachtelijke likeuren, appelsap en zelfs taarten en koekjes van gered fruit en groenten. Of ook artisanale kombucha, zelfgemaakte kruidenthee of ’s werelds eerste slow roast koffie gebrand op zonne-energie.
  • Ecodroom biedt ook tal van interactieve workshops. Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) viert haar 50ste verjaardag met activiteiten voor jong en oud. Schrijf je in voor deze workshops via de Velt-website (velt.nu/50-jaar-velt).
  • Bij vzw de Tuinfluiter kun je de hele dag door vaasjes vullen met bloemen uit de buurtmoestuin Ertbrugge Deurne en bij Namaste Yoga kom je tot rust tijdens een yogasessie.
  • Kom gezellig snuffelen op de rommelmarkt en geef oude spullen een tweede leven. Of ga langs het repair café van de Spectrumschool voor gratis reparaties aan je fiets of kleine huishoudelijke apparaten.
  • Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Bouw mee aan een mega insectenhotel, speel Twister of eendjesvissen met Scouts Impeesa, of creëer iets unieks uit gerecycleerd hout bij Hou’thart. De Kinderboerderij is natuurlijk ook geopend.

Meer informatie over het volledige programma vind je op www.provincieantwerpen.be/ecodroom .

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
07:4819:12 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 10km/h ESE
Humidity: 50%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 1

(advertenties)