Select Page

Bijzondere ziekenwagen voor dringende interventies

Bijzondere ziekenwagen voor dringende interventies

AZ Monica, campus Deurne, heeft als tweede ziekenhuis in Antwerpen, na ZNA Cadix, de grootste spoedafdeling. En neemt vanaf deze maand een PIT-ziekenwagen in gebruik.

Door een toename van het aantal oproepen met veertig procent in de afgelopen jaren, heeft het AZ Monica geïnvesteerd in een nieuwe PIT-ambulance. PIT staat voor Paramedisch Interventieteam. Dit team is specifiek uitgerust voor dringende medische interventies waarbij de aanwezigheid van een arts of MUG (Mobiele Urgentiegroep) niet altijd vereist is.

De equipe van een PIT-ambulance bestaat uit een hulpverlener-ambulancier en een gespecialiseerde verpleegkundige met een bijzondere beroepstitel in intensieve zorg en spoedgevallen. Dankzij deze samenstelling kan het team zelfstandig opereren bij acute medische situaties, wat de snelheid en efficiëntie van de hulpverlening aanzienlijk vergroot.

Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester van Deurne en Geert Smits, algemeen directeur AZ Monica, mochten de ziekenwagen officieel in gebruik stellen. De districtsburgemeester sprak zijn tevredenheid uit over deze nieuwe aanwinst voor het ziekenhuis: “Wij zijn uiteraard bijzonder blij dat AZ Monica zo’n toestel in dienst neemt. AZ Monica blijft voor Antwerpen Oost het referentieziekenhuis en dan is de aankoop van zo’n ambulance alleen toe te juichen.”

Foto: (vlnr) Geert Smits, algemeen directeur en Tjerk Sekeris, districtsburgemeester

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
07:4319:19 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 13km/h NNE
Humidity: 82%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 1

(advertenties)