Select Page

Jaarlijks districtsdictee zet in op taalvaardigheid

Jaarlijks districtsdictee zet in op taalvaardigheid

In samenwerking met lokale scholen organiseert N-VA Deurne jaarlijks een districtsdictee om de Nederlandse taalvaardigheid onder jongeren te stimuleren. Dit dictee wordt op een ludieke manier afgenomen, waarbij zowel individuele leerlingen als scholen kans maken op prijzen voor het maken van de minste fouten. Het doel is om niet alleen het belang van goede taalbeheersing te benadrukken, maar ook om competitie en plezier toe te voegen aan het leerproces.

Districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA), een van de leidende figuren achter dit initiatief, licht toe: “Taalvaardigheid is de sleutel tot succes in veel aspecten van het leven. Met het districtsdictee willen we jongeren op een speelse manier uitdagen en tegelijkertijd hun Nederlands naar een hoger niveau tillen. Het gaat niet alleen om leren, maar ook om samen plezier beleven.”

Ze voegt eraan toe: “Door scholen te betrekken bij dit initiatief creëren we ook een sterke samenwerking tussen onderwijs en gemeenschap. We willen de jongeren laten zien dat leren niet altijd serieus hoeft te zijn, maar juist ook leuk en motiverend kan zijn.”

Onderzoek naar huiswerkbegeleiding

Het district Deurne erkent de groeiende behoefte aan huiswerkbegeleiding voor jongeren en gaat actief op zoek naar partners om deze ondersteuning verder uit te bouwen. Dit initiatief is bedoeld om leerlingen te helpen met hun schoolwerk en ervoor te zorgen dat zij de nodige begeleiding krijgen om hun academische potentieel te bereiken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Cloudy
07:4019:23 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 24km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1005.76mbar
UV index: 0

(advertenties)