Select Page

Lokale producten marktje met proeverij

Lokale producten marktje met proeverij

In Deurne Zuid gaat nu donderdag 19 september een Boerenmarkt met proeverij door. De boeren trekken hun kramen op van 15.30u. tot 18.30u. op de middenberm van de Boekenberglei (kant vliegveld).

Organisator Marrigje Spoelstra geeft meer uitleg: “Elke donderdag is er in Deurne Zuid een buurderij. Boeren leveren hun producten rechtstreeks aan de verbruikers. Om de producenten eens te kunnen voorstellen aan de buurt, organiseren we een marktje waar je een aantal van hun producten kunt proeven en kopen. Je kan dus wekelijks genieten van de producten dir rechtstreeks van het veld komen. Maar donderdag kan je kennis maken met de mensen die hard werken voor jouw genot en gezond leven.”

Medeorganisator Helena Heyrman geeft nog wat praktische info: “Neem je eigen boodschappentassen mee. Om het nog ecologischer te maken, kan je eveneens een beker, bordje en bestek  meebrengen, al is er ter plekke duurzaam materiaal aanwezig. Alle nieuwe aansluiters bij de buurderij krijgen een kortingsbon voor hun 1ste aankoop online.”

Praktisch:

Lokale producten marktje met proeverij op 19 september van 15.30u. tot 18.30u. Boekenberglei, thv. nr. 279. Om 16u. en 17.30u. is er een rondleiding om de producenten voor te stellen en uitleg te geven over het systeem van Boeren en Buren. Meer info: www.boerenenburen.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
20°
Clear
07:2319:48 CEST
Feels like: 20°C
Wind: 16km/h NE
Humidity: 69%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 0

(advertenties)