Select Page

Toprestaurant viert zijn 20ste verjaardag

Toprestaurant viert zijn 20ste verjaardag

Delhi Masala, in de buurt van het Vliegveld, viert zijn 20ste verjaardag. Zijn geschiedenis begint ruim 24 jaar geleden, toen Deepak Daniel, die in die tijd in een reisbureau in Delhi in India werkte, een vrouw uit België ontmoette. Ze raakten aan de praat, spraken eens af en, om een lang verhaal kort te maken, Deepak ‘volgde de liefde’ naar België. De eerste actie die de nieuwkomer ondernam, was Nederlandse les volgen. Vervolgens ging hij op zoek naar werk. Het interimkantoor verwees hem als afwasser naar de Lunchgarden in Wijnegem. Deepak hield dat enkele jaren vol en timmerde ondertussen aan zijn kennis van het Nederlands.

Op een dag werd hij door het reiscafé Via Via gevraagd om te koken op een thema-avond over India. Dat was een schot in de roos en Deepak werd geëngageerd als kok. Maar de man uit India wilde meer, hij droomde van een eigen zaak. Deepak: “Ondertussen had ik om mij heen gekeken. Er waren in die tijd in Antwerpen geen echte goede Indische restaurants.” Hij passeerde regelmatig langs de Gitschotellei en zag op de hoek met de Joris Helleputtstraat een leegstaand pand. Wat later opende hij zijn restaurant Delhi Masala. Deepak: “Ik zocht een kok en deed zelf de zaal.” Het restaurant was vanaf het begin een voltreffer. Overmorgen, op 28 oktober, al twintig jaar.

Een rijke keuken

In artikels in magazines of op websites, krijgt Delhi Masala steeds goede kritieken. Klanten komen zowel uit de onmiddellijke buurt als van verder weg: Turnhout, Brussel, Rotterdam,… Deepak Daniel ziet hiervoor verschillende redenen: “Wij serveren kwalitatief eten aan betaalbare prijzen. Wij hebben een eerlijke bediening en we werken keihard, elke dag opnieuw.” Toegegeven, de keuken van Delhi, in het Noorden van India, is een vermaarde keuken. Deepak: “Het bereiden van voedsel is een belangrijk sociaal gegeven. Wij hebben een aanbod aan curry’s en gebruiken veel kruiden zoals garam masala. Bekend zijn ook de tandoori gerechten: eten gekruid in de tandoorisaus en opgewarmd in een tandoor of kleioven.”

Na twintig jaar wil Deepak Daniel ook even terugblikken: “Ik ben ondertussen Belg geworden en voel me hier thuis. Zolang ik kan, doe ik verder met het restaurant. Samen met mijn team uiteraard. Even tellen, met mijzelf inbegrepen kom ik aan 14 medewerkers waaronder mijn broer Vipin in de keuken. In het restaurant is plaats voor 63 mensen.” Morgen, 27 oktober, is er een verjaardagsfeest voor alle medewerkers en nog enkele speciale genodigden. En dan kan Delhi Masala aan een volgend decennium beginnen.

Delhi Masala, Gitschotellei 379 te Borgerhout. www.delhimasala.be

Foto boven: Deepak Daniëls voor een paneel met decoratiekaders en Hindoegoden uit India

Foto onder: De zaakvoerder voor een Indische tuktuk, een gemotoriseerde riksja.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
08:0816:48 CET
Feels like: -4°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 82%
Pressure: 1004.06mbar
UV index: 0

(advertenties)