Select Page

Nog geen witte rook in Deurne

Nog geen witte rook in Deurne

Op de onlinepagina van Het Laatste Nieuws staat dat N-VA, Groen en Vooruit in Deurne werken aan een bestuursakkoord maar nog even wachten om met een definitief resultaat naar buiten te treden. En dat is net iets te voorbarig.

De hoofdrolspelers ontkennen niet dat er gesprekken lopen. Het initiatief ligt bij N-VA als grootste partij. Tjerk Sekeris: “Wij gaan verder met Groen en Vooruit.” Frank Vercammen van Vooruit bevestigt dit en nuanceert tegelijk: “Er wordt gesproken maar er is nog geen resultaat.” En Karen Maes voegt er aan toe: “We hebben enkel nog maar over de methodiek gesproken. En al zijn er gelijkenissen, er zijn eveneens verschillen die nog moeten worden doorgepraat.”

Als deze gesprekken niet tot een resultaat zouden leiden, is het de beurt aan de PDVA om te proberen een meerderheid te vormen. Manal Toumi: “Het is nu de beurt aan de N-VA. Maar ja, zodra het onze beurt zou zijn, willen we samenzitten om te kijken of een coalitie zonder N-VA  een optie is.” (nvdr. PVDA, Groen, Vooruit en CD&V) Aan de andere kant van het politieke spectrum roept dan weer het V.B. op om een meerderheid te vormen. Jan Van Wesembeeck: “Laat ons een meerderheid vormen van N-VA, Vlaams Belang en CD&V.” Maar zowel N-VA als CD&V hebben al gezegd niet met de politieke uitersten samen te willen werken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Cloudy
08:1018:44 CET
Feels like: 15°C
Wind: 10km/h NW
Humidity: 90%
Pressure: 1014.22mbar
UV index: 0

(advertenties)