Select Page

Een herdenkingsdag voor de klimaatslachtoffers

Een herdenkingsdag voor de klimaatslachtoffers

Districtsraadslid Steven Van Bockstal (Groen) maakt zich zorgen om de klimaatsverandering. Hij zag een mogelijkheid om de bewoners in Deurne bewust te maken van deze kwalijke evolutie en hield dan ook een interpellatie in de districtsraad.

Van Bockstal: “Op 13 juli 2023 besliste de Europese Commissie om van 15 juli een Europese herdenkingsdag te maken voor slachtoffers van de wereldwijde klimaatcrisis. 15 juli 2021 is de dag dat er in België en Duitsland meer dan 200 personen omkwamen als gevolg van ongeziene overstromingen.” Volgens het groene raadslid is zo’n herdenkingsdag belangrijk om de mensen er aan te laten herinneren dat er moet blijven gestreden worden om die klimaatcrisis aan te pakken. Maar dan moet die dag wel zichtbaar worden gemaakt. En daar kan volgens Van Bockstal het district aan meewerken. Net zoals het district ook een rol speelt bij Vlaamse en Nationale aangelegenheden.

Dus stelde Van Bockstal: “Zouden we op deze dag de Europese vlag halfstok kunnen hangen aan de verschillende districtsgebouwen?” Het raadslid was teleurgesteld over het antwoord dat hij kreeg: “Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) antwoordde door een opsomming te geven van allemaal dagen waaronder de wereldtonijndag en een rits van dergelijke dagen. En dat we moeilijk voor al die dagen iets konden doen. Ik heb hem geantwoord dat de klimaatcrisis iets is dan ons allemaal raakt en dat het wat flauw is om dat te vergelijken met al die andere dagen die hij opsomde.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Cloudy
07:5119:08 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 11km/h E
Humidity: 92%
Pressure: 997.63mbar
UV index: 0

(advertenties)