Select Page

Grootvader en kleindochter lopen een wedstrijdje

Grootvader en kleindochter lopen een wedstrijdje

Gisteren had in het nieuwe Zuidpark Antwerpen, de voormalige gedempte zuiderdokken, een bijzondere estafetteloop plaats. De ploegen bestonden uit een kleinkind met z’n grootouder.

De estafetteloop was een actie van de Grootouders voor het Klimaat (GvK). Het was geen gewone loop want in plaats van een stokje, gaven de kleinkinderen die als eersten liepen een stembrief door aan de grootouders. De oudere generatie die wel mag gaan stemmen, mocht dan de stembrief in de urne steken. Op de stembrief stonden al enkele suggesties zoals ‘acties om de CO2 uitstoot te verminderen’ of ‘een kindvriendelijke mobiliteit’ of ook ‘meer groen en natuur in de buurt’. Al konden de kinderen er nog veel meer bijschrijven. Eigenlijk wil GvK mensen oproepen om in het stemhokje te denken aan de klimaatproblemen die de generatie die nu nog niet mag stemmen, zullen treffen.

Een van de deelnemende teams waren grootvader Hubert Reijniers en zijn kleindochter Noa Reijniers uit Deurne. Noa had meer natuur en groen in de buurt aangevinkt. “Een bekommernis,” zei ze: “Al ben ik er ook niet altijd mee bezig.” Ze voegde er nog aan toe: “We moeten minder autorijden en vliegen.” Grootvader Hubert wilt op zijn beurt de bekommernissen van de kleinkinderen mee naar het stemhokje nemen. Hij keek trots naar zijn kleindochter en zei plots: “Weet je dat Noa vorige zondag nog 40 km heeft gewandeld voor de Refugee Walk.”

Co-voorzitter Hugo Van Dienderen besloot de actie: “Wij willen de politici en de partijen steunen die meer voor het klimaat gaan doen. Hier en in het Zuiden.”

Foto boven: de lopers deponeren het stemformulier in de urne

Foto onder: Hubert en Noa Reijniers bij de inschrijving

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Sunny
07:5019:10 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 18km/h SE
Humidity: 58%
Pressure: 1003.05mbar
UV index: 1

(advertenties)