Select Page

Maak van parkings van supermarkten buurtparkings

Maak van parkings van supermarkten buurtparkings

Wie in Deurne woont, moet op wandelafstand kunnen parkeren. Dat vindt Open Vld Deurne en daarom voerde de partij dit weekeinde actie aan de parking van supermarkt Lidl aan de Frank Craeybeckxlaan. “We willen dat het district in gesprek gaat met supermarktuitbaters. Zo creëren we na de openingsuren extra buurtparkings.” aldus lijsttrekker Axel Polis.

Een van de pijnpunten bij de heraanleg van de Frank Craeybeckxlaan en de Te Couwelaarlei is het verlies aan parkeerplaatsen. Dat bleek uit de bevraging die de partij in de wijk organiseerden. Open Vld wil daarom dat de lokale supermarkten hun parkings ook buiten de openingsuren openstellen voor buurtbewoners. Zo worden die parkings optimaal gebruikt en moet geen extra ruimte worden aangesneden. Buurtbewoner Arno Leurs, nummer 3 op de districtslijst: “We willen de supermarktketens over de streep trekken door de stedelijke vestigingsbelasting te verlagen voor zij die hun parking open stellen. Door slimme technologie zoals nummerplaatherkenning kan het gebruik van de parking perfect worden gestuurd en over de veiligheid worden gewaakt.

De Lidl op de Frank Craeybecxklaan heeft onlangs een omgevingsvergunning aangevraagd voor de renovatie van de winkel. Axel Polis: “Daarin staat dat hun nieuwe parking 96 parkeerplaatsen zal geven. Vooralsnog enkel beschikbaar tijdens de openingsuren. Het stadsbestuur moet voortaan bij nieuwe vergunningsaanvragen van supermarkten en winkels het dubbel gebruik voor buurtparking als voorwaarde opleggen om het project vergund te krijgen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Fair
07:4219:21 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 6km/h SSW
Humidity: 79%
Pressure: 1005.76mbar
UV index: 0

(advertenties)