Select Page

Grootouders en kleinkinderen lopen samen een estafettewedstrijd

Grootouders en kleinkinderen lopen samen een estafettewedstrijd

De Grootouders voor het Klimaat organiseren op 5 oktober in het Zuidpark in Antwerpen Zuid een klimaat-estafetteloop onder de naam ‘Het Startschot’. De generatie grijs en wijs wil in de gemeente- en districtsraadsverkiezingen de stem van hun kleinkinderen laten weerklinken. In plaats van een stokje geven de kleinkinderen die niet mogen stemmen hun stembrief door aan hun grootouders die wel mogen stemmen.

Deurnenaar Luc Mariën is medeorganisator en hij geeft graag wat uitleg: “Het startschot is een symbolische klimaat-estafette. Symbolisch omdat we vroeg of laat allemaal het stokje doorgeven aan de volgende generaties. Symbolisch ook omdat we in de stembus rekening willen houden met wie na ons komt. Onze kleinkinderen en iedereen die nu nog niet kan stemmen hoewel ze actief de gevolgen van ons stemgedrag zullen beleven.”

De sportieve grootouder gaat gedreven verder: “Kleinkinderen maken in overleg met hun grootouders een keuze. Zij brengen hun stembrief naar hun grootouder, die deze voor hen in de stembus gaat steken. Het evenement is inclusief: iedereen kan meedoen. Het gaat niet om een sportevenement waarvoor je op en top fit moet zijn. Het is een symbolische daad, maar ook een vraag om een reëel maatschappelijk engagement. En voor alle duidelijkheid: deze oproep beperkt zich niet tot ‘grootouders’ en ‘kleinkinderen’. Elk paar deelnemers is welkom. De enige voorwaarde: elk team (van 2) moet bestaan uit een minderjarige (-18, die niet mag stemmen) en een volwassene.”

Luc Mariën besluit: “We willen laten zien dat we samen kiezen voor een positieve toekomst, waarin onze natuur, gezondheid en samenleving centraal staan.” Wie wil meedoen is welkom op zaterdag 5 oktober vanaf 10u. tot 13u. in het Zuidpark op de Vlaamsekaai, bij de ‘hangar’ ter hoogte van de Scheldestraat. Je kan je aanmelden via www.grootoudersvoorhetklimaat.be/startschot/  Iedereen mag meelopen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
07:3519:30 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 29km/h SSW
Humidity: 76%
Pressure: 993.23mbar
UV index: 0

(advertenties)