Select Page

Braakliggend terrein krijgt na 10 jaar een nieuwe invulling

Braakliggend terrein krijgt na 10 jaar een nieuwe invulling

Het voormalige bedrijventerrein van elektrogroothandel Cebeo in de buurt Conforta krijgt na 10 jaren braak te liggen een nieuwe bestemming.

Woonhaven heeft een voormalig bedrijventerrein van 2.900 m², op de hoek van de Merksemsesteenweg en de Van Heystveltstraat, verworven. De plek was een ‘hotspot’ voor sluikstorters die zonder gêne hun vuiligheid over de omheining kieperden. Samen met de stadsbouwmeester zoekt Woonhaven een ontwerpteam om een vijftigtal wooneenheden, waaronder eengezinswoningen, rondom een collectief groen binnenterrein te realiseren.

Belangrijke thema’s bij de ontwikkeling zijn de ontharding van het vervuilde binnengebied, het beheer van regenwater en de vermindering van overstromingsrisico’s. Ook zullen er ondergrondse parkeergarages worden voorzien voor bewoners en bezoekers. Daarnaast wordt er onderzocht of een dakmoestuin kan worden aangelegd, waar bewoners en buurtbewoners samen kunnen tuinieren.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA)  benadrukt het belang van dit project: “Wij kiezen resoluut voor nieuwbouw. De afgelopen 12 jaar heeft Woonhaven alle wooneenheden – zowel appartementen als eengezinswoningen – vernieuwd, en dat is de juiste keuze gebleken. Het district had een verouderd patrimonium. Nu ook de Arenawijk en Jan Brochovenstraat worden aangepakt, zullen er binnenkort in Deurne alleen nieuwe sociale woningen zijn. Woningen waar de inwoners zich niet blauw betalen aan verwarmingskosten.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Partly Cloudy
07:3219:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 11km/h SSE
Humidity: 79%
Pressure: 997.97mbar
UV index: 0

(advertenties)