Select Page

Groen neemt ongebruikte tramsporen in gebruik

Groen neemt ongebruikte tramsporen in gebruik

De tramsporen op de Ruggeveldlaan, tussen Deurne Noord en Deurne Zuid liggen er al 10 jaar. Ze worden echter niet gebruikt voor het publiek. Dus nam Groen Deurne na 10 jaar wachten met een ludieke actie zelf het initiatief en vervoerde vorige zaterdag op een eigengemaakte ‘tram’ mensen van Deurne Noord naar Zuid.

Karen Maes, oud-districtsschepen en lijstrekker voor Groen legt uit: “Het in gebruik nemen van deze lijn is geen overbodige luxe. De Ruggeveldlaan is een belangrijke verbinding tussen Deurne Noord en Zuid. Je vindt er het Park Groot Schijn, met sportclubs en het sportcomplex van Sportoase, en het Rivierenhof. Allemaal belangrijke recreatieve trekpleisters. Gevolg is dat niet alleen automobilisten er vaak vast staan, maar ook bus 19. Met een tramlijn leg je tevens een verbinding met station Berchem en wordt het makkelijker sporen naar Shopping Center Wijnegem.”

Volgens Karen Maes moet in de volgende legislatuur mensen op- en af kunnen stappen aan de halte Parkweg voor de ingang van het Rivierenhof. Maes: “Het district moet een volwaardige gesprekspartner worden van De Lijn. De toekomstige schepenen van mobiliteit van de stad en het district moeten prioritair werk maken van het verbinden van Deurne Noord en Zuid.”

Districtsraadslid Steven Van Bockstal voegt er aan toe: “Deze sporen dienen voor De Lijn enkel als dienstsporen en een extra tramlijn is niet nodig, omdat bus 19 hetzelfde traject doet. Echter, bus 19 staat vaak in de file en rijdt bovendien maar tot de Boekenberglei.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Mostly Cloudy
07:3219:35 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 14km/h SSW
Humidity: 88%
Pressure: 1005.08mbar
UV index: 0

(advertenties)