Select Page

N-VA Deurne pleit voor onmiddellijke realisatie van noord-zuidverbinding

N-VA Deurne pleit voor onmiddellijke realisatie van noord-zuidverbinding

N-VA Deurne stelt voor om Lijn 9, die momenteel tussen Linkeroever en Deurne Silsburg rijdt, door te trekken richting Wijnegem. Dit zou niet alleen de verkeersdruk op belangrijke wegen verminderen, maar ook een rechtstreekse verbinding creëren tussen August van de Wielelei en Herentalsebaan via de Ruggeveldlaan, met als belangrijk bijkomend voordeel een directe tramverbinding naar het AZ Monica.

Koen Laenens, uittredend gemeenteraadslid en kandidaat voor de komende verkiezingen, benadrukt het belang van deze verbinding: “Deurne verdient een rechtstreekse en efficiënte verbinding naar belangrijke locaties zoals AZ Monica. Deze uitbreiding van Lijn 9 verbetert de mobiliteit en zorgt voor een betere ontsluiting van het noorden van ons district richting Wijnegem en Antwerpen.”

De nieuwe noord-zuidverbinding zou lopen over de Ruggeveldlaan, een belangrijke verkeersader in Deurne. In plaats van de verlenging van Lijn 9 tot Wijnegem, zou een extra wissel aan de keerlus op het Wim Saerensplein een efficiëntere oplossing zijn. Deze strategische wissel, richting noord, zou de reistijd voor reizigers verkorten en de noodzaak om helemaal naar Wijnegem te rijden verminderen.

Laenens gaat verder: “De nieuwe noord-zuidverbinding zou dan ook de bereikbaarheid van verschillende sport- en jeugdvoorzieningen in Park Groot Schijn verbeteren. Want faciliteiten zoals de sport- en jeugdkamers, het skateveld, Sportoase, de atletiekpiste en het speelbos zouden gemakkelijker toegankelijk worden voor inwoners en bezoekers.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Clear
07:3119:37 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 8km/h SSE
Humidity: 86%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)