Select Page

Groen wil geen A102, wel meer investeringen in openbaar vervoer

Groen wil geen A102, wel meer investeringen in openbaar vervoer

Zondagmiddag verzamelden leden van de partij Groen aan de Boze dreef. Zij riepen op om de plannen om eventueel een nieuwe verbindingsweg tussen E313 en de R1, ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord, te laten vallen.

De Groenen verzetten zich tegen de aanleg van dit korte stukje snelweg om verschillende redenen. Karen Maes, lijstrekker van de districtslijst van Groen in Deurne, somt even op: “De kostprijs ligt erg hoog. De aanleg gaat gepaard met een ingrijpende verminking van de groene gordel rond Antwerpen Noord. En het zou weinig invloed hebben op de verkeersdrukte op de Ring.”

Groen roept dan ook op om het geld dat de aanleg van de A102 zou kosten, te besteden aan Openbaar Vervoer. Karen Maes: “Het is tijd om te investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen in plaats van nieuwe auto-infrastructuur.”

Naast het debat over de A102, roept Groen eveneens op tot een publiek debat over de Bisschoppenhoflaan en de Kanaalzone. Want volgens de groenen zal de leefkwaliteit van de Bisschoppenhoflaan erg te lijden hebben door de Oosterweelwerken en is een toekomstvisie voor een duurzame transitie van deze zone nodig.

De plaats waar de pers was uitgenodigd, de Boze dreef, was niet toevallig gekozen. Domein Ertbrugge riskeert door de aanleg van de A102 zwaar te worden beschadigd.

Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2024/03/05/fundamentele-bedenkingen-bij-het-project-de-nieuwe-rand-onderdeel-van-de-oosterweelverbinding/

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Partly Cloudy
07:2319:48 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 10km/h NE
Humidity: 91%
Pressure: 1024.38mbar
UV index: 0

(advertenties)