Select Page

Stad Antwerpen verbetert de toegankelijkheid van de stembureau’s

Stad Antwerpen verbetert de toegankelijkheid van de stembureau’s

Antwerpen kondigt een reeks maatregelen aan om de toegankelijkheid van de stembureaus te verbeteren.

Districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA) was bezorgd over het aantal chronische zieken dat in een enquête van Sanama aangaf dat ze niet meer zouden komen stemmen omwille van problemen rond toegankelijkheid. Dezelfde problemen stellen zich ook voor senioren die minder goed te been zijn. Van Alsenoy diende een schriftelijk vraag in bij het district: in welke mate wordt er bij het opstellen van de stembureaus rekening gehouden met mensen met mindere mobiliteit? In antwoord hierop kondigde de stad een aantal aanpassingen aan die ervoor moeten zorgen dat de toegankelijkheid van al de stembureaus aanzienlijk wordt verbeterd.

  • Tijdelijke parkeerborden voor mindervaliden.
  • Extra zitplaatsen in de stembureaus voor kiezers die moeite hebben om lange tijd te staan.
  • Aanpassingen aan in- en uitgangen om een betere doorstroming te waarborgen.
  • Duidelijkere bewegwijzering.
  • Opleidingen voor stembureaumedewerkers met aandacht voor het beheren van publieksstromen en het prioriteren van kiezers met beperkte mobiliteit.

Freya Van Alsenoy: “Ik ben blij dat de stad inzet op de toegankelijkheid van de stembureau’s. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om op een redelijke manier te gaan stemmen. Ik ben ervan overtuigd dat deze maatregelen een positief effect zullen hebben voor alle Antwerpenaren.” Volgens districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) waren er na de verkiezing van juni 9 klachten over stembureaus in Deurne.

Foto (archief): districtsraadslid Freya Van Alsenoy

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Sunny
07:2119:51 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 18km/h NE
Humidity: 69%
Pressure: 1025.06mbar
UV index: 3

(advertenties)