Select Page

Nieuwe politieke partij van start in Deurne

Nieuwe politieke partij van start in Deurne

Wie dit weekeinde door de Van Baurscheitlaan in Deurne Zuid reed, kon er niet naast kijken. De straat stond vol met borden voor een nieuwe partij met als naam ‘Lijst liefde’.

Aan ramen en in voortuintjes van de Van Baurscheitlaan van de buurt Boekenberg-Unitas hangen of staan verkiezingsaffiches van de partij ‘Lijst liefde’. Met als baseline ‘Make Van Baurscheitlaan great again’. Een hyperlokale partij? De lijsttrekkers zijn Kathleen Geenen, journaliste, en Daniël Rys, fotograaf. Maar zoals vaak , is ook hier ‘niets is zoals het lijkt’. Straatbewoner Bob Reijnders weet hoe de vork aan de steel zit. Reijnders: “Na 37 jaar, drie kinderen en twee kleinkinderen samen, trouwen Kathleen en Daniël eindelijk. Kathleen is omwille van haar inzet, zeg maar, de burgemeester van de straat. En Daniël is bijgevolg de ‘first man of the street’.” En dus boksten de buren een campagne, die geschoeid was op Amerikaanse leest, in elkaar.

Volgens Bob Reijnders is Kathleen Geenen ook erg ecologisch bewust. Reijnders: “Ze komt bij de districtsraadsverkiezingen op voor Groen.” De districtsschepen die het huwelijk voltrok was Freddy Lorent, de buurman van om de hoek.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Sunny
07:2119:51 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 18km/h NE
Humidity: 69%
Pressure: 1025.06mbar
UV index: 3

(advertenties)