Select Page

De nieuwe ploeg van PVDA Deurne: Next Gen, vrouwelijk en divers

De nieuwe ploeg van PVDA Deurne: Next Gen, vrouwelijk en divers

Op 13 oktober trekt PVDA Deurne naar de districtsraadsverkiezingen met een sterke, jonge en diverse ploeg.

Trekker is de 30-jarige Manal Toumi, geboren en getogen in Deurne en sinds 2018 actief in de districtsraad. Op de tweede en derde plaats staan districtsraadsleden Kristof Vissers (45) en Abdelaziz El Fadili (48). Ianthe Ghaye (28) staat op de vierde plaats en vertegenwoordigt de stem van de jeugd. Kim Verberck (37) sluit de top vijf af en pleit voor toegankelijke en nabije zorg.

Speerpunten

  • De geplande keerlus van de tram op de Boekenberglei wordt volgens de partij door de buurt afgewezen, terwijl de sporen richting Deurne Noord al tien jaar ongebruikt blijven. Voor de PDVA is het doortrekken van de tramverbinding de logica zelf.
  • Het tweede speerpunt is de toekomst van de Erasmus-site. De partij wil dat het district een voortrekkersrol speelt door samen te werken met huisartsen, het Zorgbedrijf en sportverenigingen om er een gezondheidssite van te maken.
  • Punt 3 draait om het belang van inspraak en transparantie. Volgens de PVDA is “het slechte theater rond de districtsvoorzitter die, met goedkeuring van het districtsbestuur, diners en een iPhone op kosten van de belastingbetaler liet terugbetalen, een voorbeeld van de oude politieke cultuur.” Terwijl volgens de partij de zorgen van bewoners aan de Ten Eeckhovelei, Ter Rivierenlaan, en andere buurten worden genegeerd. PVDA wil minder achterkamertjespolitiek en meer inspraak.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Mostly Cloudy
07:1819:55 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h N
Humidity: 67%
Pressure: 1026.08mbar
UV index: 0

(advertenties)