Select Page

Actievoerders tegen vliegveld bedreigd met arrestatie

Actievoerders tegen vliegveld bedreigd met arrestatie

Actiegroep ‘Doe Deurne Dicht’ blijft protesteren tegen de luchthaven van Deurne. Actievoerders herhalen op willekeurig gekozen momenten hun eis om het vliegveld te sluiten.

Ook privéjets maken lawaai en stoten fijnstof uit en daarom staakt Doe Deurne Dicht haar strijd tegen de luchthaven, zelfs zonder de Tui-vliegtuigen, niet. De voorbije weken hielden actievoerders korte acties aan het vliegveld van Deurne. Alleen of in groepjes van twee of drie staan zij met bordjes aan de rand van het vliegveld. Soms krijgen zij inspectie van de luchtvaartpolitie die de identiteitskaarten controleert. Ook gisteren hadden drie activisten met bordjes post gevat aan de Vosstraat. Twee van hen stellen zich voor als Soprano en Hazel en geven verslag van de actie. Soprano: “We kregen inderdaad bezoek van de luchtvaartpolitie die onze ID-kaarten controleerden. Een tweede politiewagen, van de lokale politie Antwerpen, kwam eveneens langsrijden. Na overleg tussen beide patrouilles, kregen wij onze ID-bewijzen terug, en na een goedendag reden de agenten weg.”

Toen het groepje zijn actie wilde stopzetten, kwam een andere wagen van de lokale politie Antwerpen aangereden. Hazel: “We moesten opnieuw onze ID-kaarten tonen maar nu dreigden de agenten met arrestatie. We hebben daar een half uur gestaan, kregen dan onze kaarten terug en moesten onmiddellijk opkrassen. Dit voelde aan als intimidatie.” De persverantwoordelijke van de lokale politie Antwerpen, wenst niet inhoudelijk op dit voorval in te gaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Showers in the Vicinity
07:1619:58 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 3km/h SSE
Humidity: 84%
Pressure: 1030.14mbar
UV index: 0

(advertenties)