Select Page

Geluksteen

Geluksteen

Daar lag het, onderaan op een uitstekend stukje schors van een boom in het Rivierenhof: een wit steentje met daarin een rood hartje waarin mama was geschreven. Een geluksteen.

Een geluksteen of ‘klein geluk’ is een beschilderd keitje dat door de maker ergens op een willekeurige plaats wordt neergelegd. In de hoop dat iemand het vindt en even een ‘zalig’ momentje beleeft. Op de achterzijde van de steen staat de naam van de maker en de vraag om een foto te maken en op de ‘facebookpagina klein geluk’ te zetten. Je mag de steen houden of, bij voorkeur, elders leggen, zodat hij steeds weer momentjes van plezier oproept.

Deze geluksteen was geschilderd door Ann VH.  Zij gaf iets meer uitleg op de facebookpagina: “Mijn steentje is bedoeld voor moederdag.” In Antwerpen en de Kempen is 15 augustus niet alleen de feestdag ‘Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming’, maar het is ook het feest voor alle moeders.

www.facebook.com/groups/1329886487179610

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Showers in the Vicinity
07:1619:58 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 3km/h SSE
Humidity: 84%
Pressure: 1030.14mbar
UV index: 0

(advertenties)