Select Page

Arenaweide opnieuw bezet

Arenaweide opnieuw bezet

Vorige zondag werd de Arenaweide na 45 jaar opnieuw bezet. Al was de sfeer deze keer eerder feestelijk met een optreden van de groep Hommels en gratis pizza. En duurde de bezetting maar een dag.

Buurtbewoners van de buurt Arena bezetten vorige zondag opnieuw de Arenaweide. Ze sloegen er symbolisch terug hun tenten op. Ze herdachten hiermee de drie maanden in 1979 toen honderden buurtbewoners op de Arenaweide kampeerden. De wakkere burgers van indertijd voerden actie voor het behoud van groene ruimte en tegen de bouw van extra torens. Een discussie die vandaag nog steeds actueel is, nu de Arenawijk opnieuw voor ingrijpende verbouwingswerken staat.

De ludieke bezetting kaderde in het zomerprogramma ‘Vrijstaat Arena’ dat getrokken wordt door het buurtwerk ’t Pleintje. Met dit zomerprogramma brengen verschillende buurtorganisaties een levendige dynamiek in de Arenawijk in Deurne-Zuid. De naam Vrijstaat Arena verwijst ook naar die bezetting die voor velen in 1979 voor een onvergetelijke dynamiek en verbinding zorgde. Een aantal mensen van toen kwamen over hun ervaringen van weleer getuigen.

In het kader van Vrijstaat Arena maakten de organisaties Curieus en SAAMO ook de audiotour Talk of the Town Vrijstaat Arena. Verspreid over de wijk vind je zeven portretten van mensen die een band hebben met de wijk. Bij elk portret kan je een audiofragment beluisteren. Verder was ook de huidige bewonersgroep ‘Samen Voor Arena’ aanwezig. Zij stelden een vernieuwd memorandum voor de wijk voor.

Foto boven: de bezetting van de Arenaweide in 1979

Foto onder: betoging tegen de bouw van de torens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Showers in the Vicinity
07:1619:58 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 3km/h SSE
Humidity: 84%
Pressure: 1030.14mbar
UV index: 0

(advertenties)