Select Page

Het Schijnbos is een nieuw natuurreservaat van Natuurpunt in Deurne

Het Schijnbos is een nieuw natuurreservaat van Natuurpunt in Deurne

Natuurpunt heeft met de stad Antwerpen een overeenkomst getekend voor het beheer van het Schijnbos, een deel van het Park Groot Schijn.

Bij de start van de zomervakantie staken vrijwilligers een eerste maal de koppen bij elkaar voor de organisatie van een beheerteam voor dit gebied in Park Groot Schijn. En ook om de Natuurpuntwerking in Deurne te activeren. Eind juli werd door een kerngroep het reservaat ingewandeld. De medewerkers plaatsten naambordjes aan de ingangen van dit nieuwe reservaat.

Onder hen Ludwig Van den Eynde, natuurgids en vrijwilliger bij Natuurpunt. Hij is laaiend enthousiast: “Deze mooie wildernis van vijf hectare zal in de toekomst worden beheerd door Natuurpunt Schijnbeemden. Het is een uniek stukje natuur want het herbergt de laatste natuurlijke meanders van het Schijn. Deurnenaren op zoek naar wilde natuur met  onder andere bever, weidebeekjuffer, fonteinkruid, rode ogentroost,… moeten dit zeker hebben gezien.”

Frederik Beeckx en Bert Thiry worden de conservators van dit gebied. Natuurpunt is blij met het vertrouwen dat de stad Antwerpen in haar stelt. In de toekomst zal meer informatie te vinden zijn op de facebookgroep van Natuurgroep Schijnbeemden, meer bepaald Kern Deurne/Borgerhout extra muros. https://www.facebook.com/groups/675642006642869/

Geïnteresseerde natuurliefhebbers zijn welkom

Ludwig Van den Eynde voegt er nog aan toe: “De bedoeling is om alle geïnteresseerden in september bijeen te roepen om een structuur van samenwerking voor te stellen. Informatie volgt via mail of via de facebookpagina.” Hij heeft ook nog een vraag voor geïnteresseerde natuurliefhebbers: “Wie zin heeft om mee de handen uit de mouwen te steken, is elke derde zaterdag van de maand welkom. We houden dan een beheerdag van 9u30 tot 12u. Afspraak voor de scoutslokalen aan het skatepark. Iedereen is welkom. Natuurkennis niet nodig. Enkel goesting. Ervaren natuurbeheerders helpen u op de weg. Meer info op het mailadres:  info@natuurpuntschijnbeemden.be“.

Foto boven: de natuurpuntvrijwilligers plaatsen naambordjes (foto: Jens Verwaerde)

Foto onder: plan van het nieuwe Schijnbos

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Showers in the Vicinity
07:1619:58 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 3km/h SSE
Humidity: 84%
Pressure: 1030.14mbar
UV index: 0

(advertenties)