Select Page

Vlaams Belang stelt speerpunten en topkandidaten voor

Vlaams Belang stelt speerpunten en topkandidaten voor

Dit weekeinde was het de beurt aan het Vlaams belang om haar topkandidaten en haar speerpunten voor de districtsraadverkiezingen voor te stellen.

De vijf speerpunten zijn:

Ons Vlaams Deurne: De partij wil het Vlaamse karakter van Deurne bewaren door o.m. Nederlandstalige benamingen en reclame van winkels of het bevlaggen van openbare gebouwen op 11 juli. 

Ons veilig Deurne: oprichten van een preventieraad en het openen 24/7 van het politiebureau op de Unolaan.

Ons mobiel Deurne: het Vlaams Belang wil een geïntegreerd mobiliteits- en verkeersbeleid dat wordt uitgewerkt in samenspraak met alle bevoegde diensten en met de verkeerspolitie. In de schoot van de districtsraad moet een commissie (verkeers)veiligheid worden opgericht.

Ons proper Deurne: sluikstort moet veel strenger aangepakt worden. Onkruidverdelging moet beter worden georganiseerd, bijvoorbeeld door meer sociale tewerkstelling. Meer vuilnisbakjes, zeker in de winkelstraten, die met grote(re) regelmaat worden geledigd. Deurne moet fraaier met o.m. aanplantingen, bloemenzuilen en bloemenmanden.

Ons democratisch Deurne: De lokale verenigingen van Deurne (sport, cultuur, jeugd, senioren, …) dienen nauwer bij het beleid betrokken te worden. De partij ijvert ook voor een volksraadpleging om de twee jaar waarbij aan de bevolking wordt gevraagd een evaluatie te maken van het gevoerde beleid.

De topkandidaten voor volgende districtsraadsverkiezingen:

  • Lijsttrekker: Jan Van Wesembeeck
  • 2 de plaats: Peggy Pooters
  • 3 de plaats: Guy Dirckx
  • 4 de plaats: Sandra Wintershoven
  • 6 de plaats: Karin Slootmans

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Sunny
07:2119:51 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 18km/h NE
Humidity: 69%
Pressure: 1025.06mbar
UV index: 3

(advertenties)