Select Page

Axel Polis is lijsttrekker voor Open VLD Deurne

Axel Polis is lijsttrekker voor Open VLD Deurne

Open VLD Deurne heeft Axel Polis benoemd als lijsttrekker voor de aankomende districtsraadsverkiezingen. Polis wordt na het vertrek van Freddy Lorent bij de O-VLD de nieuwe kopman van de Deurnese liberalen.

Axel Polis (47) heeft een uitgebreide politieke loopbaan achter de rug. Hij was voorzitter van de Antwerpse partijafdeling, gemeenteraadslid en districtsschepen in Berchem, heeft gewerkt in het federaal parlement en op diverse kabinetten. Polis heeft een duidelijke visie voor Deurne. Hij benadrukt het potentieel en de groei van het district, ondanks de negatieve berichtgeving over incidenten. “Deurne is meer dan zomaar een district. We hebben meer inwoners dan Hasselt of Sint-Niklaas en blijven groeien. Ons district is divers en dynamisch, met veel groen, scholen en een bloeiend verenigingsleven. Het is belangrijk dat het districtsbestuur aan de slag gaat met het overvloedige menselijk potentieel dat hier aanwezig is,” zegt hij.

Daarnaast ziet Polis veel ruimte voor verbetering, vooral op het gebied van inspraak en samenwerking met de inwoners. “Het districtsbestuur moet niet alleen voor de Deurnenaar, maar ook mét de Deurnenaar beleid voeren. Door aan de slag te gaan met de ideeën van bewoners, kunnen projecten sterker worden. We willen ook een burgerbegroting invoeren, waarbij bewoners wijk per wijk zelf kunnen beslissen over een deel van het groen- en openbaar domein-budget. Wij hebben niet alle wijsheid in pacht, maar door samen te werken kunnen we Deurne veiliger, leefbaarder en sterker maken,” aldus Polis.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Sunny
07:2119:51 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 18km/h NE
Humidity: 69%
Pressure: 1025.06mbar
UV index: 3

(advertenties)