Select Page

Café den Dorpel gaat terug van start

Café den Dorpel gaat terug van start

Begin juni legden de eigenaars van het iconische café Den Dorpel in Deurne Zuid de boeken neer. Maar er is goed nieuws: de tapkranen zullen weldra weer stromen.

Er wordt deze dagen duchtig geklopt en geschilderd in café Den Dorpel. De zaak krijgt een opfrisbeurt en op 10 augustus zwaait de deur weer open. De nieuwe cafébazen zijn vader Jelger en zoon Arjo Defillet. Beide mannen zijn gepokt en gemazzeld in de horecabranche. Jelger was jarenlang de spil van het legendarische café Apropoo, nu Bar Leon, in Borgerhout en is nu geregeld terug te vinden achter de toog van Bar Brul aan het Te Boelaarpark. Ook Arjo verdiende zijn sporen in Bar Brul en werkt nu nog even in eetcafé Den Druiventros in Antwerpen Noord.

De formule van Den Dorpel zal geen grote veranderingen ondergaan. Cafébaas Jelger: “Het wordt een plaats van ontmoeting waar mensen een koffietje of pintje kunnen drinken. Er zal een krantje liggen en ook een aantal gezelschapsspellen.” De buurt is al zeker enthousiast. Jelger: “Als we hier aan het werken zijn, steken er telkens mensen hun hoofd binnen om ons aan te moedigen.” Het café richt zich op de mensen uit de ruime buurt en iets verder. De groepen van weleer blijven uiteraard welkom.

Café Den Dorpel gaat open op zaterdag 10 augustus om 18u. Om 21u. speelt een bandje en vanaf 22u. zorgen twee Dj’s voor de nodige sfeer. Het café zal open zijn op ma, di, wo, do van 14u tot 24u en vrij en za van 14u. tot 1u. al kan dat wat langer duren als er ambiance is in de zaak. Zon- en feestdagen gesloten. Hoek Herentalsebaan-Stevenslei in Deurne Zuid.

Foto: De nieuwe cafébazen Arjo (l) en Jelger (r).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Showers in the Vicinity
07:1619:58 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 3km/h SSE
Humidity: 84%
Pressure: 1030.14mbar
UV index: 0

(advertenties)