Select Page

Doe Deurne Dicht blokkeert privéjet terminal

Doe Deurne Dicht blokkeert privéjet terminal

Zaterdagmiddag blokkeerden activisten van Doe Deurne Dicht de ingang van de privéjet terminal op de luchthaven van Antwerpen.

De vreedzame blokkade maakte deel uit van een wereldwijde actieweek tegen de luchtvaart, met acties in onder andere Schiphol, Maastricht, Heathrow, Keulen, Helsinki, Oslo, Barcelona, Frankfurt, Zurich en Genève. De actieweek hekelt het excessieve gebruik van fossiele brandstoffen door de luchtvaartindustrie en eist de uitfasering van fossiele brandstoffen extractie tegen 2030. De politie was ter plaatse.

Met deze actie wilde Doe Deurne Dicht de klimaatimpact van privéjets aan de kaak stellen. “Privéjets zijn het meest vervuilende vervoersmiddel. In Antwerpen betalen wij daar allemaal de prijs voor met miljoenen euro’s belastinggeld, publieke ruimte en onze gezondheid. Dat gaat ook ten koste van mensen wereldwijd die steeds meer overstromingen, extreme hitte en voedseltekorten moeten incasseren. Dat moet stoppen, en daarom blokkeren wij de ingang van de privéjet terminal,” aldus Ruth-Marie Henckes, woordvoerder voor Doe Deurne Dicht.

Het vliegveld kwam deze week al in het nieuws toen Minister Demir een nieuwe vergunning toekende aan de luchthaven. De actiegroep reageert teleurgesteld maar strijdvaardig. Henckens: “Het Antwerps stadsbestuur en minister Demir (N-VA) verkozen de belangen van privéjets boven hun eigen burgers te plaatsen. We hopen dat Antwerpenaren dit in gedachten houden wanneer ze in oktober naar de stembus trekken voor een nieuw gemeentebestuur.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. De Weger-vervliet

    Jarenlang hebben de groenen geëist dat Deurne uitsluitend een zakenluchthaven zou worden en blijven. Toen ze dat 25 jaar geleden eisten, dachten ze dat daardoor Deurne het niet meer zou halen en op die manier moest sluiten.
    Intussen heeft de luchthaven toch de transitie gemaakt naar een zakenluchthaven en dat betekend dus ook vele zakenjets die dienen toe te komen, zoals de groene terroristen het destijds ook wensten. Nu hun wensen zijn vervuld, willen ze ineens dat er geen zakenjets meer zouden komen. Tja weten die gekken eigenlijk nog wel wat ze willen? Eerst om zakenjets vragen en als ze er zijn ze willen verbannen. Misschien dat we al die groene gekken eens verbannen naar de overkant van de spoorweg, waar een tehuis voor zinnelozen beschikbaar is.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Showers in the Vicinity
07:1619:58 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 3km/h SSE
Humidity: 84%
Pressure: 1030.14mbar
UV index: 0

(advertenties)