Select Page

De vlag wappert niet aan de brandweerkazerne

De vlag wappert niet aan de brandweerkazerne

Op 11 juli wapperde aan de brandweerkazerne op de Waterbaan de Vlaamse vlag broederlijk naast de Belgische vlag. Tien dagen later, op 21 juli, wapperde er niets meer.

Districtsraadslid Jan Van Wesembeeck (V.B.) heeft jarenlang geijverd om op het Feest van de Vlaamse Gemeenschap aan de brandweerkazerne op de Waterbaan de Vlaamse vlag uit te hangen. Dit jaar wapperde daar op 11 juli voor het eerst de Vlaamse leeuw. Tot zijn grote verbazing zag raadslid Van Wesembeeck dat op 21 juli, de Nationale Feestdag, er helemaal geen vlag hing. Volgens de richtlijnen van de Vlaamse overheid over de bevlagging van openbare gebouwen moet op die dag zowel de Belgische vlag, de Vlaamse vlag en de Europese vlag worden uitgehangen. Dat ontlokte bij Van Wesembeeck volgende ironische reactie: “Moet ik nu de brandweer van Deurne feliciteren met hun uitgesproken Vlaams-Nationalistisch statement?”

Foto: Brandweerkazerne op 21 juli ll.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
20°
Rain
07:0520:14 CEST
Feels like: 20°C
Wind: 11km/h S
Humidity: 89%
Pressure: 1007.79mbar
UV index: 0

(advertenties)