Select Page

Wordt Borsbeek het nieuwe stadscentrum?

Wordt Borsbeek het nieuwe stadscentrum?

Zal Antwerpen met de komst van Borsbeek als nieuw district een urbanistische ingreep uitvoeren die de hele stad op zijn kop zal zetten? Als we de bewegwijzering aan het Te Boelaarpark mogen geloven, zou dat wel eens kunnen.

Op de Gitschotellei aan het Te Boelaarpark, tegenover de Vosstraat, is een wegwijzer aangebracht. Het bord dat zichtbaar is voor het verkeer dat vanuit de richting Berchem komt, wijst aan dat het centrum van Antwerpen rechtdoor ligt. Maar dat is de korste weg naar Borsbeek. Je hoeft echter niet te vrezen dat het plein aan de Sint Jacobskerk de Grote Markt zal vervangen of de Mask’ara de plaats van café Den Engel zal overnemen. Buurvrouw Ann Rosiers weet wat er gebeurde: “Na werkzaamheden is het verkeersbord verkeerd teruggehangen.” Een foutje van een gemeentearbeider die de buurt niet zo goed kent?

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
20°
Rain
07:0520:14 CEST
Feels like: 20°C
Wind: 11km/h S
Humidity: 89%
Pressure: 1007.79mbar
UV index: 0

(advertenties)