Ambachtelijke chocolade op de markt
Tussen Boekenbergpark en Te Boelaarpark maakt Seppe Van Dongen chocolade. Eerder deed hij dit op een bescheiden wijze. Maar vanaf nu staat hij ook op de wekelijkse markt op de Gitschotellei.
Chocolatier Seppe Van Dongen van ESVD-en-co.be is een jonge man met het ASS syndroom, wat het voor hem niet altijd makkelijk maakt om zijn weg te vinden. Chocolade maken is zijn passie. Via het Centrum voor Volwassenonderwijs heeft hij op het Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen (PIVA) de cursus chocolade bereiding gevolgd. Hij verkoopt zijn producten onder andere via Buurderij Gitschotelhof. Maar opdat meer mensen van zijn ambachtelijk bereide chocolade zouden kunnen proeven, staat Seppe Van Dongen nu ook op de wekelijkse markt op de Gitschotellei. De chocolademaker wil zijn aanbod aanpassen aan de tijd van het jaar. Van Dongen: “Met Kerstmis maakte ik chocoladen kerstbomen. Voor Sint-Valentijn zal ik harten aanbieden. En als Pasen in aantocht is, is het tijd voor paaseieren. En het hele jaar door heb ik ook pralines.”
Markt Gitschotellei: Gitschotellei tussen Vosstraat en Drakenhoflaan, woensdag van 8u tot 13u.
Foto: (vlnr) Seppe Van Dongen en zijn vader Stefan Van Dongen op de markt.
Recente reacties