Leerlingen van de Spectrumschool gaan in gesprek met grootouders
Een aantal leerlingen van de Spectrumschool in Deurne heeft de voorbije weken gewerkt rond het klimaat. Deze week gingen ze daarover in gesprek met vertegenwoordigers van de Grootouders voor het Klimaat.
De leerlingen van de derde graad ‘deeltijds werken & leren’ zijn jonge mensen tussen de 16 en 20 jaar die drie dagen per week op de werkvloer staan en twee dagen op de schoolbanken zitten. Tijdens die twee dagen krijgen ze een praktijkgerichte opleiding en wordt er via PAV (project algemene vakken) gewerkt aan de verdieping van hun algemene kennis. Dat gebeurt telkens via een project. De voorbij weken was dat de klimaatsverandering. Leerkracht PAV Tobias Tesseur geeft meer uitleg: “Voor onze leerlingen is klimaat zeker geen gemakkelijk thema. Maar omdat zij er eveneens mee te maken zullen krijgen, pakken we het toch maar aan. Bovendien zijn er voldoende aanzetten voor de verschillende vakken. Neem nu grafieken die verandering aantonen. Dat geeft de gelegenheid om de leerlingen te leren om grafieken te interpreteren.”
Om de informatie te toetsen aan mensen van buitenaf, had de school de Grootouders voor het Klimaat uitgenodigd. Het klimaat bleek voor de meeste jongeren toch wel een zorgwekkend thema. Thema’s die werden aangeraakt, waren: elektrische wagens, levensduurte, en vooral het (slecht functionerend) openbaar vervoer. En op de vraag naar eigen inzet, antwoordden ze: minder vlees eten, niet nodeloos met een auto rijden, geen verspilling van elektriciteit en nadenken hoe je op vakantie gaat.
Recente reacties