Logische winst en verrassend verlies voor Spartans

Gepubliceerd door Wilfried // mei 15, 2018 // in Sport // 0 Reacties

Met op de achtergrond de show van de veteranen van het luchtruim in de Stampe Fly In, kregen Deurne Spartans Hoboken Pioniers op bezoek.

Zaterdag 12/5: Deurne Spartans – Hoboken Pioneers: 8-1

Na een afwezigheid van 1 seizoen in de Baseball Gold League is Hoboken Pioneers terug aanwezig op het hoogste niveau. Met mooi zomerweer in de sporttas kwamen ze op bezoek bij Spartans. Pitcher Anderson Gerdel (S) nam het op tegen Gregg Mareels (P). Hoboken kwam eerst aan slag, en al bij de 2de batter stond Hoboken voor, dankzij een homerun van Stijn Janssens. Dat was dan ook het enig punt dat Pioneers zou scoren, want nadien schakelde Anderson een versnelling hoger en begonnen de Deurnese slagmensen vat te krijgen op de Pioneers pitcher. Kyle Strauss nam de pitcherheuvel over van Anderson bij een 7-1 stand in de 6de inning en maakte het – heel even – spannend door een iets mindere inning te gooien maar de stand werd uiteindelijk nog verhoogd naar 8-1. We kunnen stellen dat dit een makkelijke doch saaie winstwedstrijd was, die eigenlijk in 7 innings gespeeld had moeten zijn. Gelukkig was er nog de vliegshow van de Stampe-Vertongen Fly In, om af en toe toch nog wat spektakel te krijgen.

Zondag 13/5: Deurne Spartans – Hoboken Pioneers: 1-12

Zo mooi het weer zaterdag was, zo slecht was het op zondag. Grijs, koud, winderig en nat. Het bleek de voorbode van het onheil dat Spartans boven het hoofd hing… Pitcher Sharlon Lebacks was licht geblesseerd en de coachingstaff wou geen risico’s nemen. Dus werd Jason Sam Foek voor de Hobokense leeuwen gegooid als pitcher. Niet zo’n goede keuze bleek al snel, want na een halfuurtje spelen was het al 0-4 voor Pioneers in de 1ste inning! Spartans kon werkelijk niks terugdoen, ook al omdat de Amerikaanse veteraan van Hoboken, Terence ‘TJ’ Antonacci nog steeds op – zijn –

hoog niveau pitcht. Het werd uiteindelijk een collectieve off-day voor Spartans want zelfs de anders zeer secure infielders stapelden de fouten op. Toch 1 lichtpuntje: rookie Arno Polfliet maakte zijn debuut als pitcher bij Spartans en ondanks de uitslag deed die dat helemaal niet slecht. Om een lang verhaal kort te maken: Pioneers maakte brandhout van de Spartaanse baseballbats en won deze match oververdiend met 1-12 in 7 innings. Om gauw te vergeten (voor Spartans dan toch).

Vraag:

Nog even deze bedenking annex vraag: in welke andere sport is het denkbaar dat men in de hoogste klasse van die sport de avond van tevoren te horen krijgt dat je de ene dag zèlf voor een 2de scheidsrechter moét zorgen en de andere dag voor een scoorder? Graag het antwoord?

Volgend weekend begint de 2de ronde, met de dubbele ontmoeting met de Mortsel Stars. Zaterdag in Mortsel, zondag in Deurne, telkens om 15.30.

Tekst en foto: Pit De Bens

 

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.