Italianen drogen Zuid-Afrikanen af in Te Boelaarpark

Gepubliceerd door Wilfried // april 26, 2017 // in Sport // 0 Reacties

Gisteren vond in het Te Boelaarpark een groot scholenvoetbaltornooi plaats. Het thema was het Wereldkampioenschap voetbal.

Wie gisteren in het Te Boelaarpark rondwandelde kon niet naast het jonge voetbalgeweld met vlaggen van over de hele wereld kijken. Er was dan ook een Wereldkampioenschap voetbal bezig. Het was een activiteit van de jeugddienst van Borgerhout. Futsal Topsport Antwerpen en Kras Sport leverden de scheidsrechters. De ploegen kwamen uit 9 verschillende scholen en elke ploeg vertegenwoordigde een land. Er namen niet minder dan 56 teams deel. De finale werd gespeeld door Italië en Zuid-Afrika. Het was uiteindelijk ‘La Squadra Azzurra’ dat na het nemen van strafschoppen won van de ‘Bafana Bafana’.

Een ploeg bestond uit maximum zeven spelers. Er werd vijf tegen vijf gespeeld met minstens twee meisjes per ploeg en minstens één op het veld. Dat nam niet weg dat sommige ploegen meer meisjes dan jongens bevatten. In het totaal deden bijna 400 scholiertjes van het vijfde leerjaar mee.

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.