Hoe een (base)ball rollen kan..

Gepubliceerd door Wilfried // oktober 22, 2018 // in Sport // 1 Opmerking

Belgian Baseballseries Game 5 (best of five)

Voor het derde weekend op rij stonden de Borgerhout Squirrels en de Deurne Spartans tegenover elkaar, om uit te maken wie Kampioen zou worden van de Belgische Baseballcompetitie. Vermits de stand 2 – 2 was in de Series, was deze match een do-or-die- voor beide teams. En ja, het was weer mooi nazomerweer.

Het stond in de sterren geschreven dat het een regelrecht pitchersduel zou worden tussen Kenny Van den Branden voor Squirrels en Anderson Gerdel voor Spartans. En dat werd het ook lange tijd.

In de 3de inning sloegen de Eekhoorns toe. Na een slag van David Ochoa liep Drew Janssens het eerste punt binnen. Beide pitchers bleven aan mekaar gewaagd, maar de tijd verstreek in het voordeel van de thuisploeg. Nog steeds 1-0 bij het begin van de 7de inning. De Spartaanse supporters begonnen stilaan zéér nerveus te worden, want Kenny werd sterker ... En toen gebeurde het onvoorstelbare ( nu ja... )...  Matthias Group kreeg een base on balls en mocht naar 1ste base. Na een slag van Kyle Strauss vorderde Matthias naar 3de base. Ondertussen was de gewonde Jason Sam Foek vervangen door Nick De Vriendt (die vorig weekend zijn afscheid had aangekondigd ). Dus toch nog een laatste keer Nick aan bat. En ja hoor, hij sloeg met een rake klap de gelijkmaker binnen! Euforie op alle banken, Spartans terug in business. Volgende batter was Morris De Vriendt, en je voelde dat er ièts ging gebeuren... Weer een goede slag, en alle bases bezet, met 1 out. Spartans deed wat bijna niemand verwachtte: er werd een perfecte bunt ( stootslag ) neergelegd, en het 2de punt kwam binnen na een zogenaamde squeeze-play. 1-2 en nog steeds 3 bases bezet en 1 out.  Wat er dan gebeurde was irreëel...  Iedere Spartaan op het puntje van zijn stoel (of liever plank), en Kelvin Delgado aan slag. Kelvin sloeg de Grand Slam van het jaar! ( homerun met alle bases bezet ). 1-6 Spartans! Een zucht van verlichting (pun intended!) rolde over de Spartaanse banken. Kenny Van den Branden – die tot dan bijna foutloos had gepitcht – werd prompt vervangen door Romulo Ignacio, die de zware taak kreeg om Spartans verder af te houden; hij deed dat ook aanvankelijk : de volgende 2 batters gingen uit in de inning, Squirrels kreeg nog 3 slagbeurten om gelijk te maken of te winnen. Maar Anderson groeide naar een bovenmenselijk niveau, en nam de match stevig in handen na die boost. Squirrels scoorde niet meer in de 7de en 8ste slagbeurt, Spartans daarentegen sloeg nog 2 extra punten binnen op Romulo. 1-8 met nog 3 outs te maken om Kampioen te zijn! De 1ste batter van Borgerhout (Zion De Brauwer, die – by the way - een héél goede series speelde) ging out met een flyball. Nog 2 outs te gaan...

Waren het toch de zenuwen, of waren ze er tè gerust in? Feit is dat Squirrels nog 3 punten maakte met 1 out... 4 – 8 en nog steeds 2 outs te maken. Anderson maakte zich nog eens groot(s) en met een verre – door Nick De Vriendt gepakte flybal - ging David Ochoa uit. Nog 1 out! Volgende aan slag was Sam Boermans, die vorige wedstrijd 2 homeruns had geslagen... Bibber bibber... Maar: het ongelooflijke gebeurde: Sam raakte de bal en brak zijn bat, waardoor de bal naar pitcher Anderson rolde, die maar naar 1ste base had te wandelen om de 3de out te maken. Wat een ontlading! Iedereen recht, en in mekaars armen, Spartans Kampioen 2018, alweer op het terrein van de aartsrivaal.

Deurne wint de Series met 3-2, dankzij 3 overwinningen op het veld van Squirrels. Nu wacht de (zware) taak om een team klaar te stomen dat volgend jaar op het hoogste Europese vlak mee kan. 

Pit De Bens

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Gepubliceerd door Pit op
Met dank voor de foto aan Martin Langezaal.
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.