De Belgian Baseball Series gaan van start

Gepubliceerd door Wilfried // oktober 4, 2018 // in Sport // 0 Reacties

Op zaterdag 6/10 gaan de Belgian Series Baseball van start. Voor de derde keer in vier seizoenen nemen de Deurne Spartans het op tegen de Borgerhout Squirrels in een ‘best of 5’ serie (wie eerst 3 matchen wint is Belgisch Kampioen in de hoogste klasse van het Nationale Baseball)

In de reguliere competitie won Spartans 3 van de 8 wedstrijden, en Squirrels dus 5. We kunnen dus stellen dat Borgerhout als favoriet van start gaat, temeer daar zij het thuisvoordeel hebben, en dus altijd 2 thuismatchen hebben.  Mààr: met de Spartanen ben je nooit klaar, en ze zijn zeer onvoorspelbaar. De ene match spelen ze de pannen van het dak (remember de clash voor de 2de plaats tegen Brasschaat Braves), de andere dag gaan ze op een – op zijn zachtst gezegd – klungelige manier met dubbele cijfers de boot in. Spartans speelde een groot deel van de competitie zonder 1 van hun sterkhouders Gino Jonis (wegens professionele redenen), en was soms maar met net genoeg spelers om de wedstrijd te starten (zelfs de coach moest een paar keer meespelen!) Waar ik maar mee wil zeggen dat in deze Series alles mogelijk is...

Borgerhout heeft een iéts ruimere kern (al ontkennen ze dat zelf met klem), zeker in hun pitching-staff. Met Romulo Ignacio (hij was pitcher voor de Pittsburg Pirates en New York Yankees in de MLB) en Kenny Van den Branden hebben ze sowieso mee van de beste pitchers in hun rangen, en kunnen ze rekenen op goede relievers.

Spartans kan daar toptalent Anderson Gerdel tegenover stellen. Hij gooide bij topteams in de Dominicaanse Republiek en Venezuela, en later ook in België bij Louvain La Neuve, waarna hij naar Spartans kwam. Hij verloor welgeteld 1 wedstrijd in de reguliere competitie (tegen Borgerhout nota bene). Ook Sharlon Lebacks heeft al bewezen dat hij Squirrels aankan, en kan het verschil maken als hij op zijn best is.

De series beginnen dus op het veld van Squirrels aan de Vosstraat op 6/10. Tweede match is de dag erop 7/10, op het veld van Spartans, telkens om 14 uur. De week daarop is er hetzelfde scenario. Tenzij de Squirrels of Spartans 3 maal op rij winnen, natuurlijk....

Pit De Bens

 

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.