Antwerp Phantoms start Bekercompetitie in mineur

Gepubliceerd door Wilfried // oktober 3, 2016 // in Sport // 0 Reacties

De start van een nieuw sportjaar is voor de Antwerp Phantoms niet echt een succes te noemen.

Coaches Van Beveren en Van De Locht hadden zich de competitiestart wel anders voorgesteld. Zaterdag 1 oktober startte het Eliteteam van Antwerp Phantoms de bekercampagne van het nieuwe seizoen op verplaatsing in Leuven. Het werd een partij waarin alles tegenzat, de strafminuten hoog opliepen en de Antwerpenaren huiswaarts keerden met een heuse pandoering. Eindscore 9-2 (3-0, 3-2, 3-0). Doelpunten voor Phantoms via Lukasz Bartak (2). Zondag volgde dan nog meer pech. De wedstrijd op thuishaven Ruggeveld tegen Liège Bulldogs diende te worden afgeblazen door een defecte ijsdweilmachine. “Inderdaad slechte start”, aldus Coach Van Beveren. “Een gebrek aan wedstrijdritme doordat we vrij laat ijs hebben en slechts een korte voorbereiding hadden met slechts 2 oefenwedstrijden, terwijl Chiefs al anderhalve maand op het ijs staat, met een boel oefenwedstrijden achter de kiezen. Enkele spelers presteerden ook ondermaats. Leuven heeft zich tevens versterkt. De komende weken moeten we ons tempo opdrijven om onze achterstand in te halen. Ik hoop dan ook dat de ijsdweilmachine snel wordt hersteld.”

Scores Senioren

In Divisie 1 moesten de Antwerpenaren in Mechelen de duimen leggen tegen Sharks. Het werd 7-0. In Divisie 3 boekte Antwerp Phantoms op eigen ijs een 8-6 overwinning tegen Eisberen Heist. Het Team in Divisie REC startte ook met winst op Ruggeveld. Het werd 6-2 tegen Brussels Penguins.

Scores Jeugd

Team U16 startte de competitie op verplaatsing in Leuven. Daar werd overtuigend gewonnen tegen Chiefs. Eindscore 2-5. Team U12 verloor nipt thuis tegen HYC Herentals. Het werd 8-9 in het voordeel van de bezoekers.

Christian Pierre

(Foto: archief)

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.