Vrouw ontdekt een graf in de tuin

Gepubliceerd door Wilfried // november 18, 2018 // in Reportages // 1 Opmerking

Een vrouw schrok zich het apelazarus toen ze in haar tuin een grafsteen ontdekte. Een crime passionnel? Een kerkhof in zelfbeheer?

Jiska Steurs woont in de buurt van het Eksterlaar. Toen ze enkele dagen geleden in de tuin werkte, stootte zij op een steen die bedekt was met een laagje aarde. Zij maakte de steen vrij en zag dat ze op een grafzerk was gestoten. De vrouw heeft naar eigen zeggen “even gillend rondgesprongen”. Op de grafsteen stond geschreven: “Karel Van den Broeck, 1895 – 1968. Echtg. van Constance Dellafaille”. Na de eerste emotie wilde de geschrokken vrouw toch ook wel weten wie die bewuste Karel wel was en waarom zijn zerk nu in haar tuin ligt. En waar Constance mag zijn? Of ligt die ook ergens in haar tuin? Aan de vorige eigenaars van het huis kan zij het niet meer vragen want die zijn overleden. Het zijn al zeker geen rechtstreekse familieleden. Haar zoektocht leverde niet zoveel op. Jiska Steurs: “De meest plausibele uitleg is dat het om een afgelopen concessie gaat, waarna familieleden de grafzerk hebben meegenomen. Ook de politie gaat er vanuit dat gezien de bovenste laag aarde niks anders dan zand bevatte, er onder de steen ook wel niets zal liggen. De dispatching van de dienst begraafplaatsen van de stad Antwerpen kan ons eveneens niet verder helpen omdat het te lang geleden is.”

De vrouw zou zelf in de jaarboeken op de begraafplaatsen van de stad Antwerpen kunnen gaan snuisteren. Steurs: “Maar dat is een hele klus want waar is Karel begraven geweest. Is hij überhaupt wel in Antwerpen begraven?” Toch zou het voor haar een geruststellende gedachte zijn te weten wie Karel was en hoe zijn zerk onder het afdak van een paardenstal in haar tuin is terecht gekomen. En wat gebeurde er met Constance? In een adem voegt zij er nog aan toe: “Wat moet ik in Godsnaam met die steen aanvangen? Die hef je niet zomaar even op.” Wie Jiske Steurs kan helpen mag reageren.

46405185_10217396439605676_1216551745744797696_n.jpg

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Gepubliceerd door vzw Turninum op
Misschien is er en verband met Boekenbergpark Het gietijzeren brugje in het park over de gracht zou een realisatie zijn van een mevrouw Delafaille . Ook was de familie Delafaille verwant met de familie Cogels . Zoeken maar.
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.