Provincie neemt park onder handen

Gepubliceerd door Wilfried // mei 2, 2017 // in Reportages // 0 Reacties

Het provinciale groendomein Rivierenhof krijgt een ‘make-over’.  Er komt nieuwe sportinfrastructuur en een nieuwe speeltuin.

Het Rivierenhof is met stip een van de mooiste parken in Vlaanderen. Het wordt al enkele jaren flink onder handen genomen. De minigolf werd vernieuwd, de Jezuïetendreef heraangelegd en de gelijknamige poort gerestaureerd, er kwam een vlonderpad in het moerassig gedeelte en een aantal sportclubs kregen een nieuw onderkomen. Vorige week keurde de Antwerpse provincieraad een volgende schijf van 3,5 miljoen euro aan investeringen goed. Gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters (N-VA) kwam gisteren naar het kasteel Rivierenhof afgezakt om de plannen voor de komende werken toe te lichten. In de zaal zaten Vlaams parlementslid Peter Wouters (N-VA), districtsvoorzitter Tjerk Sekeris (N-VA) en vertegenwoordigers van de verschillende betrokken sportclubs.

Masterplan

Peeters: “Al in 2009 werd een masterplan opgesteld waarin de sportclubs uit het centrale gedeelte van het park zouden verhuizen naar de oostelijke en de westelijke kant. Dan hoeven sporters niet meer met hun wagens in het park te rijden en bovendien mogen in het centraal gedeelte geen speelvelden met kunstgras aangelegd worden.” Het middengedeelte wordt wandelzone. Voetbalclub Rapid krijgt een andere stek aan de oostelijke kant. Peeters: “Het speelveld ligt er al. Nu zullen we daar nog een clublokaal met kantine, kleedkamers en technische ruimtes rechttrekken. We hopen met de werkzaamheden te starten in augustus zodat de club volgend jaar kan verhuizen.”

Korfbal

Aan de westelijke kant zullen de nieuwe onderkomens gebouwd worden voor de korfbalclubs ATBS en AKC. Gedeputeerde Peeters: “De voorbereidende werken zijn al eerder begonnen. Het parkeerterrein dat in het verleden voor problemen zorgde is verplaatst naar de Turnhoutsebaan en er is een speeltuin bijgekomen. De miniatuurspoorweg van KMYCA is afgebroken, de club zelf verhuist naar een plek aan kasteel Sterckshof. En nu gaan we daar vier speelvelden met kunstgras aanleggen en een clublokaal bouwen waarin de twee clubs hun eigen deel hebben.”

Speeltuin

Tot slot komt er ook een nieuwe speeltuin achter het kasteel. Peeters: “De oude tennisterreinen verdwijnen. In de plaats ervan komt een spiksplinternieuwe speeltuin. We hebben bij de gebruikers van de huidige speelplek een onderzoek gedaan: soorten speeltuigen, ondergrond, leeftijd,… Soms waren de antwoorden al wel eens tegengesteld: de ene ziet zijn kind niet graag vuil worden terwijl de andere net vindt dat een kind moet kunnen ravotten tot het zwart ziet. In het najaar beginnen we eraan en we hopen in de lente van volgend jaar klaar te zijn.”

Parkeren

De aanwezigen mochten ook vragen stellen. De bekommernis van de vertegenwoordigers van de sportclubs ging vooral uit naar de parkeermogelijkheden. Directeur van het Rivierenhof Peter Verdyck gaf aan dat op verschillende plaatsen aan de rand van het park parkeergelegenheid was bijgekomen. Maar door werken aan het Park Groot Schijn is de parking naast de ijsbaan dan weer veranderd in een bouwwerf. Verdyck: “We zullen even door deze zure appel moeten heen bijten.”

Foto: beleidsverantwoordelijken en vertegenwoordigers van de sportclubs

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.