Een park, zo groot als 10 X Central Park in New York

Gepubliceerd door Wilfried // mei 10, 2017 // in Reportages // 0 Reacties

De intunneling van de A102 is volgens GruunRant waarschijnlijk de enige manier om een ecologisch waardevol landschap te redden.

“Er ligt een aaneengesloten groengebied, volledig ingesloten door de woonkernen van Deurne, Merksem, Ekeren, Brasschaat, Schoten, Schilde en Wijnegem. Met zijn 35 km2 is het tien keer zo groot als Central Park in New York. Het is onze gezamenlijke plek om te ontspannen en genieten.” Aan het woord is Paul Lermytte, coördinator van GruunRant.

Groene ruggengraat

Ruggengraat van het GruunRant-gebied is de reservatiestrook van de A102 en de tweede havenspoorontsluiting. "Het zal dan ook niet verbazen dat alle deelnemende organisaties en individuen ijveren voor het behoud van het huidige landschap en zelfs op een uitbreiding en betere verbinding van GruunRant" zegt Paul Lermytte. "Door het akkoord rond het 'radicale haventracé' is de aanleg van de A102 weer prominent in beeld gekomen. Wij spreken ons niet uit over het nut van zo'n nieuwe infrastructuur. We willen er alleen voor zorgen dat de landstreek op de reservatiestrook volledig bewaard blijft als groen en landelijk landschap. Daarom is een zo lang mogelijk geboorde tunnel waarschijnlijk noodzakelijk".

Intendant

GruunRant werkt al vanaf het begin constructief samen met de Intendant en wil dat ook blijven doen. Nu de oplossing -en daarmee ook een aantal problemen- naar GruunRant wordt verschoven, wil GruunRant verder actief betrokken worden in alle onderhandelingen over infrastructurele ingrepen binnen haar werkingsgebied. "Want GruunRant is van ons allemaal" besluit Paul Lermytte.

 Ontdek zelf GruunRant, het verrassend groene landschap rond Antwerpen

Wie zelf de waarde en schoonheid van de groene rand rond Antwerpen wil beleven is welkom op zondag 14 mei om de GruunRant-fietsroute te rijden. Mensen kunnen de landschappen ontdekken die samen één grote groene oase vormen tussen de woonkernen van Merksem, Deurne, Ekeren, Brasschaat, Schoten, Schilde, Wommelgem en Wijnegem. Bovendien worden de deelnemers uitgenodigd de steunbetuigingstekst aan GruunRant te ondertekenen.

Praktisch: Zondag 14 mei, startplaats: Kasteel van Schoten (Kasteeldreef 61, Schoten). Wie graag meer info over Gruunrant wil is welkom om 13u30. Om 14u30 start GruunRant Fietsroute.

Foto: reservatiestrook van de A 102

Overzichtskaart_GruunRit_1920pix-1.jpg

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.