Deurnese architect is de Sjoe van Antwerpen

Gepubliceerd door Wilfried // december 4, 2018 // in Reportages // 0 Reacties

Carl Asaert van de Werkgroep Antwerpen Toegankelijk (WAT) werd gisteren, op de Internationale Dag van personen met een handicap, uitgeroepen tot de 'Sjoe van Antwerpen'.

Carl Asaert is al 10 jaar actief lid van de WAT en speelde een belangrijke rol in het opstellen van adviezen voor openbare gebouwen en ruimtes. Hij werd lid toen hij stopte als docent architectuur aan de toenmalige Artesis Hogeschool en op pensioen ging. Ook toen hij nog geen lid van de werkgroep was, werkte hij samen met de WAT rond het thema toegankelijkheid. Zo werkte hij onder andere mee aan vormingen en inleefmomenten voor studenten architectuur. Als architect adviseerde hij rond de ontwerpen voor nieuwe openbare gebouwen en ruimtes. Dankzij zijn inbreng werden deze adviezen grondiger onderbouwd. Hij was ook actief in verschillende vergaderingen en werkgroepen rond toegankelijkheid. Als erkenning voor zijn inzet werd Carl Asaert dit jaar uitgeroepen tot de 'Sjoe van Antwerpen'.

Sjoe van Antwerpen

De 'Sjoe van Antwerpen' is een wisseltrofee voor vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor personen met een handicap. Met deze trofee willen de stad Antwerpen en de adviesraad voor personen met een handicap deze mensen bedanken voor hun harde werk. Elke Antwerpenaar kon kandidaten indienen. Vervolgens koos een onafhankelijke jury de nieuwe 'Sjoe van Antwerpen'.

Werkgroep Antwerpen Toegankelijk

WAT bestaat sinds 1993. Verschillende verenigingen van en voor personen met een handicap zijn lid van de werkgroep. De WAT werkt rond het thema integrale toegankelijkheid: ze adviseert rond gebouwen en werven en sensibiliseert burgers en studenten. De WAT heeft ook een brochure uitgegeven met de toepasselijke titel ‘Werkgroep Antwerpen toegankelijk’ Daarin stelt de wekgroep zichzelf voor en geeft bladzijden vol tips hoe de voorzieningen voor mensen met een beperking kunnen worden verbeterd. Dit jaar bestaat de WAT 25 jaar.

Hoofdredacteur buurblad ’t Vliegerke

In de buurt van het vliegveld is Carl Asaert ook bekend als de hoofdredacteur van buurtblad ’t Vliegerke. Het blaadje dat maandelijks gratis wordt verspreid en dat als missie heeft mensen dichter bij elkaar te brengen. En dat door acties ook de leefbaarheid in de buurt verhoogd.

Foto: Carl Asaert met de wisseltrofee.

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.