Betogers vragen maatregelen tegen de klimaatsverandering

Gepubliceerd door Wilfried // december 2, 2018 // in Nieuws // 0 Reacties

Vandaag stroomden meer dan 60000 mensen in Brussel samen voor wat nu al een historische mars wordt genoemd.

60000 tot 70000 mensen, naar gelang de tellende bron, wandelden door de straten van Brussel. Dat deden ze omdat ook vandaag in Katowice (Polen) een belangrijke klimaatconferentie begint. De organisatoren stellen dat drie jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, de ronkende beloften nog steeds moeten worden omgezet in daden. In België leidt een gebrek aan politieke wil en daadkracht er zelfs toe dat de uitstoot van broeikasgassen sinds 2014 opnieuw stijgt. We moeten dus dringend een versnelling hoger schakelen.”

Ook vanuit Deurne kwamen heel wat mensen afgezakt naar de hoofdstad omdat voor hen het thema van klimaatsverandering ontzaglijk belangrijk is. Zo stapten de zusjes Lili en Noa Reijniers mee, samen met hun papa Seppe en mama Sara Pieters en grootvader Hubert. Lili droeg een gasmasker om de aandacht op de zwaar vervuilde lucht in Antwerpen te vestigen.

Foto: (vlnr) Noa, Lili en vriendinnetje Roos.

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.