Melk-auto brengt melk van de boerderij naar Deurne

Gepubliceerd door Wilfried // januari 29, 2016 // in Reportages // 1 Opmerking

Eenmaal per week staat aan dagbladhandel Van Havre in de gelijknamige lei de melk-auto van Wendy Dekkers. Daar kan je verse melk kopen.

“In de ochtend worden de koeien gemolken en nog voor de middag heb je de melk bij je thuis. Verser kan niet.” Aan het woord is melkboerin Wendy Dekkers die sinds de jaarwisseling van de boerderij in Sint-Antonius naar een aantal plaatsen in de stad Antwerpen trekt. “Wij bieden melk en karnemelk aan, maar ook afgeleide producten zoals rijstebrij, pudding en chocomousse. In de toekomst hopen we ook nog chocomelk en drinkyoghurt aan ons aanbod toe te voegen.” Dekkers onderstreept dat de producten die zij aanbiedt gezond zijn want ze bevatten geen bewaarmiddelen.  “En,” zegt ze: “De melk komt rechtstreeks van de boerderij. Er zijn dus geen grote verwerkingsfirma’s tussenin die de boeren uitpersen als een citroen.”

Het idee om een melkronde te beginnen is uit noodzaak geboren.  Dekkers: ”Samen met mijn man Wim Keysers baten wij in Sint-Antonius bij Zoersel een boerderij uit met 130 melkkoeien en nog een honderdtal kalveren. Maar het is moeilijk om het hoofd boven water te houden. Dus besloot ik de melk zelf naar de consument te brengen. Ik kocht een bestelwagen, plaatste daar een melktank van 1000 liter in en toog op weg. En sindsdien rijd ik elke donderdag en vrijdag met melk die we ’s morgens hebben gemolken naar Antwerpen.” De keuze van de standplaatsen gebeurde wat op het gevoel. Dekkers: “ We kennen het profiel van onze potentiële klanten. Dat zijn meestal nieuwkomers die de smaak van verse melk kennen. Dus hebben we de plaatsen in functie van de passage van deze mensen gekozen.”

In Deurne kreeg Dekkers de mogelijkheid om haar wagen te plaatsen naast dagbladhandel Van Havre. “De verkoop hier in Deurne komt eerder aarzelend op gang. Maar ik zie een groei. Mensen hier zijn ook meer geïnteresseerd in de afgeleide producten.” Wie zelf eens willen proeven hoe lekker verse melk wel is, kan elke donderdag van 9.30 u tot 11 u terecht bij de melk-auto in de Van Havrelei 17.

www.demelkautomaat.be

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Gepubliceerd door Brahem op
Beste.

Verse koude melk is de witte motor voor en enkel gezond voor boereverstand.

alstublief

dank u
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.