N-VA kiest voor een Venezolaanse coalitie

Gepubliceerd door Wilfried // november 28, 2018 // in Nieuws // 1 Opmerking

N-VA is gesprekken begonnen met Open VLD en sp.a om in district Deurne een bestuursmeerderheid op de been te brengen.

De Deurnese afdeling van N-VA heeft besloten om met sp.a en O-VLD te onderhandelen voor een nieuw bestuur. En dat is wel verwonderlijk want de laatste drie jaren bestuurde N-VA ook met Groen. Volgens uittredend districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) was het geen vanzelfsprekende beslissing. Sekeris: “Ik heb de afgelopen jaren goed samengewerkt met Groen en schepen Karen Maes. Maar onze afdeling heeft anders beslist.” Ook de keuze om met sp.a in zee te gaan is opmerkelijk. Tot voor kort waren de socialisten toch zowat de incarnatie voor alles wat slecht was? Sekeris: “De sp.a van nu is niet meer de sp.a van enkele jaren geleden. Bovendien is sp.a niet zo principieel dan Groen. Het maakt het gemakkelijker om samen te werken.”

Uittredend districtsschepen Karen Maes (Groen) is teleurgesteld: “Zijn verkeersveilige woonwijken, schone lucht of burgerparticipatie te principieel?” Maes is verrast door de keuze: “Dat na drie jaren intens samen besturen de weerstand binnen de N-VA afdeling kleiner is voor sp.a dan voor Groen begrijp ik niet.” Ook bij Bob Reijnders leeft hetzelfde gevoelen. Hij leidde drie jaar geleden de onderhandelingen die Deurne uit de impasse haalden. Reijnders: “N-VA Deurne volgt de marsorders die vanaf het Schoonverdiep worden gegeven en gaat dus ook in Deurne voor een Venezolaanse coalitie. Waarschijnlijk rekent N-VA erop dat ze sp.a makkelijker in hun broekzak kunnen steken.”

Venezuela-400x270px.jpg

De vlag van Venezuela

About the Author

Wilfried Defillet

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne.

Comments

Gepubliceerd door Lutgarde Paulissen op
Foute foto, Wilfried.
Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Voor meer informatie omtrent privacy en cookies bezoek ons privacy statement.